Serviciul voluntar pentru situatii de urgenta

S.V.S.U.P Petrila, locul unu pe judet 


in anul 2009

In data de 11.06.2009, in municipiu Hunedoara a avut loc etapa judeteana a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare si private pentru situatii de urgenta . La aceasta competitie au participat un numar de patru servici voluntare pentru situatii de urgenta si un numar de cinci servicii private pentru situatii de urgenta . In urma desfasurarii probelor de concurs s-a obtinut urmatorul clasament :

LA SERVICIILE VOLUNTARE – 
LOCUL I – S.V.S.U. – PETRILA 
LOCUL II – S.V.S.U. – SIMERIA 
LOCUL III – S.V.S.U. – CRISCIOR 

LA SERVICIILE PRIVATE 
– LOCUL I – S.C. ELECTROCENTRALE MINTIA S.A.
LOCUL II – S.C. ELECTROCENTRALE PAROSENI S.A.
LOCUL III – S.C. ALFA POINT PROTECT S.R.L.

La aceasta competitie Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta – Petrila , s-a przentat cu un echipaj format dintr-un numar de zece concurenti si un sef de lot dupa cum urmeaza : 
Sef lot – Insp. AVRAM GHEORGHE 
Concurenti 
– BUNEA ANDREI
– PREDA IONEL 
– ALEXANDRESCU NECULAI 
– BOLOG NELUTU 
– SANDOR CSABA 
– KONYICSKA DACIAN
– GRUNTA PETRE 
– BELGIU LUCIAN 
– GLIGOR LUCIAN 
– DANILA DOREL

In perioada urmatoare Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta – Petrila, v-a reprezenta judetul Hunedoara la etapa inter-judeteana a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare si private pentru situatii de urgenta.

S.V.S.U.P Petrila, locul doi pe judet 

In anul 2008

La sfarsitul saptamanii trecute, pe stadionul Cetate din municipiul Deva, a avut loc concursul profesional destinat Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta si Pompieri. Organizat de Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta “Iancu de Hunedoara”, la Deva a avut loc faza judeteana a concursului.
Au participat patru echipaje care au reprezentat localitatile Petrila, Hateg, Simeria si Baita si echipajele a patru agenti economici Mintia, Paroseni si doi din Orastie.
Competitorii s-au intrecut pe parcursul a mai multor probe care au constat in stafeta de 4×100 m, o proba de indemanare si obstacole la care voluntarii au fost nevoiti sa escaladeze un gard de 2 m, sa treaca peste o barna cu rolele de furtun care apoi trebuiau intinse si montate la dispozitiv. Nu a lipsit nici proba care a simulat pregatirea echipelor de interventie pentru stingerea incendiului.
La finalul probelor, reprezentantii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Petrila au urcat pe pozitia a doua a podiumului. Echipa formata din Gheorghe Avram, Vian Paraschiv, Ionel Preda, Andrei Bonea, Dacian Konyicska, Ioan Mirci, Csaba Sandor, Achim Vasile, Lucian Belgiu, Gheorghe Ienulescu si Lucian Gligor au reusit – la prima lor participare, sa surclaseze celelalte 6 echipaje participante. Pe primul loc s-au clasat salvatorii din Hateg, iar pe locul trei cei din Simeria. La faza urmatoare a competitiei, Hategul va concura cu echipe din Timis, Caras-Severin, Mehedinti, Gorj si Arad.
Desi serviciul are doar doi ani de viata, voluntarii de aici au demonstrat ca au cunostinte si pot oricand interveni cu promptitudine la situatiile la care sunt solicitati.