Recreatie & Turism

.:: RECREATIE & TURISM ::.
 
ORASUL PETRILA

Favorizata de relieful Carpatilor Transilvaneni, Valea Jiului ofera un cadru natural unic. Desi in mod traditional aceasta regiune nu este considerata o destinatie turistica, exista cel putin trei argumente care sustin contrariul: 
Valea Jiului este principala poarta de intrare in Parcul National Retezat si accesul in muntii Parang, Retezat si Valcan 
Valea Jiului este o regiune turistica accesibila pentru toate buzunarele.
Arealul turistic Valea Jiului este o regiune relativ nedescoperita. Datorita locatiei geografice si a contextului socio-economic, regiunile montane si fondul frostier nu au suferit in aceeasi masura efectele transformarilor antropice precum majoritatea statiunilor turistice europene. Prin contrast, aici se mai pot descoperi inca pesteri, se pot face drumetii netulburate de zgomotoasele convoaie mecanizate populate de amatorii de picnic, se pot explora trasee montane virgine si se pot descoperi stanci pentru catarat "necucerite" inca. Asta ca sa nu mai vorbim despre bogatia faunei: intreaga zona este "innobilata" de prezenta ursului brun, caprei negre, mistretului si lupului.

Primaria Orasului Petrila