In atentia fermierilor

In atentia fermierilor:

În cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală se pot depune cereri de finanțare pentru submăsura 17.1 – Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor . Scopul acestei submăsuri este acela de a încuraja fermierii să își asigure culturile împotriva fenomenelor climatice nefavorabile, cum ar fi: inundații, secetă, grindină, îngheț, ploi torențiale, tornade, furtuni, etc.

Sesiunea anuală de depunere a cererilor de finanțare pentru această submăsură este împărțită în două etape: pentru culturile de primăvară și pentru cele de toamnă. În prezent este activă etapa de depunere a dosarelor aferente culturilor de primăvară, ce se desfășoară în intervalul 01.04.2019 – 30.11.2019.

Beneficiarii finanțării sunt fermierii activi.

Valoarea sprijinului nerambursabil este de 70% din valoarea primei de asigurare eligibile și plătite efectiv de fermier ( în cazul fermelor mici) și 55% in valoarea primei de asigurare eligibile și plătite efectiv de fermier ( în cazul fermelor cu dimensiune economică mai mare).

Pentru a beneficia de sprijin, solicitantul va încheia o poliță de asigurare pentru riscurile prevăzute, angajându-se să plătească valoarea integrală a primei de asigurare în cuantumul și termenul prevăzut în contractul de asigurare.

Ghidul_Solicitantului_sM_17.1 (1)